dinsdag 5 mei 2015

Geven - Deuteronomium 15:10

Geef dus ruimhartig en zonder spijt,
en de 
HEER, uw God, zal u erom zegenen in alles wat u doet en onderneemt. 
Deuteronomium 15:10

Het is een prachtig verhaal, van dat jongetje dat zijn 5 broodjes en 2 visjes aan Jezus gaf. Zijn moeder had vast niet bedacht dat dit lunchpakketje zo'n bijzondere bestemming zou krijgen. Maar dit kind aarzelde niet, hij gaf wat hij had aan Jezus. Veel was het niet, vermoedelijk. En al helemaal niet als je om je heen keek en de 15.000 mensen zag die eten moesten krijgen. Er zijn vast meer mensen geweest met een broodje in de tas, maar die dachten wijselijk: dat wordt niets, met al die mensen. Zo'n klein beetje, wat kan Jezus daar nou mee, ik kan er zelf maar net van rondkomen. Maar dit kind is onbevangen en geeft gewoon, ruimhartig, zonder nadenken. En Jezus kijkt anders naar die kleine beetjes van ons. In Zijn ogen zijn die niet onbeduidend, Hij dankt God ervoor en maakt er een wonder van. 
Dus het loom-armbandje wat voor 10 cent verkocht wordt, de ene euro die uit de spaarpot wordt gehaald, in Gods ogen is het aanleiding genoeg voor een wonder. 

De kijktafel laat het verhaal zien van de 5 broden en 2 vissen uit Johannes 6. Het lied van Elly en Rikkert 'vijf broden en twee vissen' staat erbij. Het is te beluisteren op Youtube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten