maandag 12 januari 2015

Koning - Psalm 47:8

God is koning van heel de aarde.
Psalm 47:8

Eén keer per jaar maken wij een schilderij over een bijbeltekst. Iedereen doet mee. Papa en mama ook, tot plezier van de kinderen. Het is een gezinstraditie waar ze naar uitkijken. Op Nieuwjaarsdag, na het ontbijt, wordt de tafel leeggemaakt, en gaan we aan de slag. Als ouders proberen we een tekst te kiezen waarbij de kinderen makkelijk beelden kunnen bedenken om te schilderen. Zo hebben we teksten gehad over Matteüs 6 ('kijk naar de bloemen en de vogels'), over de Psalm 121 (bergen, zon en maan), Psalm 91 (de engelen die over je waken -met een sjabloon om engelen te tekenen), en over Psalm 84 (God die een zon en schild is). Dit keer kozen we voor Psalm 47: 'God is koning van heel de aarde'.
Het werden kleurrijke schilderijen, van kastelen, kronen en koningsmantels. De plak-edelstenen die ik nog had liggen, maakten de schilderijen extra koninklijk.
Het resultaat staat nu in de keuken. Als statement voor 2015. In al het wereldnieuws, wat ook steeds meer bij onze kinderen binnenkomt, willen we dit met ze delen: God is koning. Ook al zien wij dat misschien niet en lijkt het alsof Hij ver weg is, we horen bij Zijn Koninkrijk. De wereld valt niet uit Zijn hand.


1 opmerking:

  1. Wat een leuke traditie en het levert ook nog eens prachtige schilderijen op.
    Mooi om zo met elkaar bezig te zijn.

    Groetjes Amanda

    BeantwoordenVerwijderen