vrijdag 22 augustus 2014

School - Spreuken 1:7

Het begin van alle kennis is ontzag voor de Heer.
Spreuken 1:7

Op veel plaatsen beginnen de basisscholen weer. Onze kinderen mogen nog een weekje thuis blijven. Maar ze zijn er in gedachten al wel mee bezig. Eén verzucht zelfs zodra ze zich verveelt: 'Ik wou dat er weer school was'. En de peuter die bijna 4 wordt, kan ook niet wachten. De andere twee zien het wel straks, eerst nog lekker vakantie. Maar ondertussen zijn we er thuis al wel mee bezig. Jij gaat leren lezen, jij leren klokkijken, en jij gaat ervaren hoe het er aan toe gaat, in groep 1.
Zo gaan ze op allerlei gebieden veel leren dit jaar. De één kan dat beter dan de ander. Maar wat je ook gaat leren, het belangrijkste om te leren is voor iedereen gelijk. De tekst van deze week herinnert daaraan. Het belangrijkste is dat we meer leren over hoe groot God is, zodat ons ontzag voor Hem groeit en Hij in ons leven steeds belangrijker wordt.
Op deze foto heb ik een stapel middelbare school boeken gezet, die zullen in veel gezinnen wel klaar liggen om te worden gekaft. Misschien kunnen ze al wachtend nog even als kijktafel dienst doen. Zonder tieners in huis kun je ook de eerste werkbladen van de kinderen tentoonstellen, of uit het archief van afgelopen jaar wat werkschriften halen. Wat er ook op de tafel ligt, bovenop de stapel komt de Bijbel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten